Een site over de Cavalier King Charles Spaniel

Ontstaan

De CavalierPage is een interactieve website over de Cavalier King Charles Spaniel en bestaat al sinds 1999. Ik ben begonnen met de CavalierPage vanwege een opdracht van de hogeschool waar ik destijds op zat. De opdracht was om een website te bouwen. In deze periode kreeg ik ook net Floortje, een cavaliertje, dus het onderwerp was snel gekozen.

De belangstelling voor de website werd zo groot, dat het niet alleen bij de opdracht voor school is gebleven. De website is steeds verder uitgebreid en is dus eigenlijk een flink uit de handen gelopen hobby.

Floortje 25 augustus 1999 – 12 mei 2015

Floortje was geboren op 25 augustus 1999. Op 12 mei 2015 hebben wij haar in moeten laten slapen. Ze was al erg oud: in augustus zou ze zestien jaar zijn geworden.

Ze was altijd een super actieve hond. Je kon eindeloos met haar wandelen en ze was altijd in het water vinden. Ze vond het ook prachtig om met de meest grote takken rond te slepen. In haar jongere jaren ging ze regelmatig mee met paardrijden in de bossen. Ze heeft enkele jaren aan Flyball gedaan en ze heeft ook eens de prijs voor snelste cavalier gewonnen van de Cavalier Club Nederland. De laatste jaren deed ze het een stukje rustiger aan.

Ze had altijd al een licht hartruisje en een aantal jaar geleden kreeg ze problemen met haar alvleesklier. Met speciaal voer heeft ze hier gelukkig weinig last van gehad. Het laatste jaar kreeg ze wat ouderdomskwaaltjes. Ze werd doof, kreeg last van vocht achter haar longen en opstaan en lopen ging moeizamer. Met medicijnen ging het gelukkig beter.

Een aantal weken voor haar overlijden heeft ze waarschijnlijk een tia gehad. Ze herstelde hier gelukkig goed van en kreeg weer een opleving. Helaas ging het daarna weer minder en herstelde ze niet. We hebben haar thuis rustig in laten slapen.

In de jaren erna heb ik weinig aan de Cavalierpage gedaan. In novemebr 2018 heb ik het weer opgepakt. De Cavalierpage zal pagina per pagina vernieuwd worden. Dit neemt enige tijd in beslag, omdat ik het in mijn vrije tijd doe. De site krijgt een nieuw jasje en zal beter te bekijken zijn op bijvoorbeeld een mobiel. Daarnaast voer ik verbeteringen door aan 'de achterkant' en zal ik gegevens opschonen. En misschien komen er ook wel nieuwe functionaliteiten!

Ik verdien geen geld met de CavalierPage, sterker nog: het kost mij geld en een hoop tijd :)

Veel plezier, Marianne