Homepage | Inloggen | Registreren |


Rasvereniging

De rasvereniging van de Cavalier King Charles Spaniel in Nederland is de Cavalier Club Nederland (CCN). De vereniging is opgericht in 1981 en officieel erkend als rasvereniging door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

Als rasvereniging behartigen zij de belangen van de Cavalier King Charles Spaniel in Nederland. Gezamenlijk proberen ze de kwaliteit van de Cavalier King Charles Spaniel in Nederland op peil te houden en te verbeteren. Je kan bij de rasvereniging terecht voor vragen over het ras, pups, fokken en gezondheid.

Daarnaast organiseert de Cavalier Club Nederland verschillende gezellige evenementen waar liefhebbers van het ras elkaar kunnen ontmoeten. Telkens in een ander deel van Nederland. Bekend zijn het Cavalier weekend met Hemelvaartsdag. Verder worden er wandelingen en wedstrijden gehouden, zoals de snelste Cavalier race en de slimste Cavalier race. Ieder jaar organiseren zij ook de Cavalier van het Jaar en de Pup van het Jaar show, de Jongehondendag en de Kampioensschaps Clubmatch. Bij de grotere evenementen is er ook altijd een Cavalier Shop aanwezig.

Als lid van de Cavalier Club Nederland ontvang je het clubmagazine de Cavalier Vizier, boordevol informatie over de Cavalier.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van de > Cavalier Club Nederland.

Homepage | Contact | Veel gestelde vragen